Vig Festival & Den Rytmiske Højskole giver endnu engang musikere mulighed for at spille på Vig festival

PRESSEMEDDELSE

Den Rytmiske Højskole og Vig Festival samarbejder om at give upcoming musikere chancen for at åbne Vig Festival.

Den 10. Marts afholder DRH audition, hvor otte bands dyster om tre pladser til at spille på Heartbeat-Scenen på Vig Festival. På aftenen vil et dommerpanel bestående af professionelle branchefolk, foruden at udpege tre vindere, give alle deltagende bands feedback og tips.

De fire dommere er:
- Sidsel Nørgaard-Larsen (Sony)
- Mai Young Øvlisen (Distortion)
- Jeppe Vingum (Volcano)
- IDA KUDO (artist)

Både DRH og Vig Festival brænder for musik og vil gerne bidrage til et levende musikmiljø i Danmark. Vi synes, det er vigtigt at nye musikere bringes på banen, derfor skaber vi i fællesskab en aften, hvor upcoming musikere får muligheden for at blive hørt og vise dere kunnen. På auditiondagen vil alle bands spille en lille koncert på 15 minutter foran publikum og dommerpanel. Herefter vil dommerne sørge for, at deltagerne får en oplevelse af at blive taget seriøst som musikere og modtage professionel kritik, de kan tage med sig i deres musikalske kuffert. De tre vindende bands får en enestående mulighed for at åbne en af Danmarks store musikfestivaler.

Ca 40 bands har sendt materiale ind og kvaliteten er høj.
Vort dommerpanel er igang med at lytte det hele igennem, og de 8 bands der skal spille på fredag får besked Sø. d. 5. marts.

Lidt om dommerpanelet nedenfor

Sidsel Nørgaard-Larsen
Projektleder hos Sony Music
Bestyrelsesmedlem på Spillestedet Stengade
Ekstern censor på Music Management-uddannelsen på Rytmiske Management.

”Jeg glæder mig til at lytte!”

Mai Young Øvlisen
Head of Communication, Distortion.
Tidligere: Kommunikationschef hos Karrusel, Projektleder på Roskilde Festival.

Jeg synes, det er vigtigt at unge artister føler sig rige på muligheder for at få deres musik til at træde i karakter. Den Rytmiske Højskole giver mod og selvtillid videre til sine elever og til lokalmiljøet. Derfor skal jeg selvfølgelig være med til at bidrage! For jeg ved, hvor meget det betyder at få skub frem af andre, særligt når man er ung, håbefuld og har en masse talent, som skal finde sit udtryk”.

Jeppe Vingum

Projektleder hos Volcano. En music management virksomhed, som har samarbejdet med artister som Nephew, Kashmir, Trentemøller. Ved siden af sin uddannelse og mit arbejde som projektleder er han selv musiker. Han er primært guitarist og backingvokalist og turnerer i øjeblikket med Nabiha, Camille Jones og Pede B.

”Personligt lægger jeg vægt på originalitet, troværdighed og performance og så naturligvis om de grundmusikalske færdigheder er til stede hvad enten det er en soloartist med en laptop eller et metalband der giver den fuld skrue.”

Ida Kudo
Sanger, producer og sangskriver i bandet af samme navn.
Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium.

”Jeg spænder genremæssigt musikalsk (via min baggrund) meget bredt og derfor har øre for forskellige genrer. Derudover har upcoming bands en helt særlig energi og et særligt drive, som jeg synes er helt fantastisk og unik. Derfor er det også af ren interesse at jeg har lyst til at sidde i panelet.”

**Se eventet på Facebook - https://www.facebook.com/events/1406277506083422/ **