Ask på trommer

Forestil dig at du samler alverdens instrumenter i en stor sal. Derefter lukker du en børnehaveklasse ind i salen, børnene vil løbe rundt og se, røre og “spille” på de forskellige instrumenter, men jeg er helt sikker på at inden for meget kort tid, vil samtlige børn befinde sig i den del af salen hvor trommerne står.

Hvorfor? Fordi trommer er et simpelt og direkte instrument, alle mennesker forholder sig til rytme, der er rytme og puls overalt.

Derudover er trommer et instrument der umiddelbart “giver lyd”. At få lyd ud af en violin kræver øvelse, det er ikke nødvendigt med trommer. Ligeså simpelt og basalt dette instrument kan være, ligeså teknisk kan det være. Trommer er uden tvivl det mest fysiske instrument, det er et instrument der dikterer og styrer.

Alle kan sikkert blive enige om, at det gode groove er vigtigt i enhver musikalsk sammenhæng. Hvad er det, der får folk på dansegulvet ?

En god trommeslager er helt sikkert et godt bud.

På trommelinjen vil du på den ugentlige workshop arbejde med emner som: Groove, teknik, koordination, stilartanalyse, rudiments, og meget mere.

Du vil som trommeslager blive tilknyttet et sammenspilshold.

Undervisningen henvender sig til den øvede trommeslager såvel som nybegynderen.

**Udstyr**
Vi råder over et bredt udvalg af trommesæt, Bl.a Gretschs top serie, Pearl Master custom og to sæt Yamaha studio recording, samt et bredt udvalg af forskellige bækkenmærker og lilletrommer.
På percussion siden er skolen udstyret med en fuld opsætning af Samba/batucada trommer, ligesom vi råder over Cubansk percussion; timbales, congas, bongos m.m. Du kan også spille og danse Vestafrikanske rytmer/danse, og til dette har vi et bredt udvalg af originale afrikanske trommer.

Nedenfor en kort opsummering af fag og muligheder du har på linien.

Underviser i Sammenspil, Trommer, Trommeworkshop. Bifaget Komposition og valgfagene Dans og bevægelse.


Fag

Sammenspilsundervisningen er et af de store fag på musiklinien. Det er her du kan samle og bruge mange af de færdigheder du har, og som du får også fra de andre fag. Undervisningen spænder vidt fra indøvelse af numre og afprøvning af arrangementer over workshops og performance til studieindspilninger og planlægning og gennemførelse af turné med livekoncerter.

Der ligger et modul med en workshop i alle almindelige skema uger. På workshoppen vil vi tage forskellige trommerelaterede emner op. Alt lige fra ergonomi: Hvordan sidder man ved sættet, hvordan undgår man skader, placering af tammer, bækkener, stolehøjde m.m.

Vi arbejder med teknik: stikteknik, stortromme, hi-hat, koordination, klang, grooves og forskellige stilarter, og metrik og en smule nodelære. Alt sammen ud fra den enkelte elevs niveau og ønsker…

Vi har valgfag fredag formiddag. Du skal vælge et fag, som du kommer til at fordybe dig i hele semesteret.

Fælles for alle er vores TemaTimer. De ligger i alle de almindelige skemauger. I starten vil de indeholde basisforløb med forskellige grundkompetencer, som vil optimere dit højskoleophold. Derefter vil TemaTimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette tema som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation.

Ved siden af dit linjefag skal vælge et bifag ud af 6 forskellige muligheder. Det kan enten være et bifag der bygger ovenpå dit linjefag, eller du kan vælge et bifag i en anden retning, så du får en bredere faglighed.

Bliver det overhovedet hverdag når man er på højskole? Egentlig ikke, men her kan du se hvordan en typisk dag er på højskolen.

Et semester har både skemauger og specialuger. Det starter selvfølgelig med introugen, og kulminerer med turnéen og projektugerne.

Vores priser er de totale priser. Det vil sige, at betaling for al undervisning (også soloundervisning), ophold og forplejning, ture og turné, billetter til koncerter og teater, internetadgang m.v. alt er inkluderet.