Glad guitarfyr

Bliv god til at spille musik på Den Rytmiske Højskole

Vælger du musiklinjen, får du et højskoleophold med musik næsten hele døgnet rundt.
Du får både fælles musikundervisning med alle på musiklinjen og undervisning på dit sammenspilshold og i din instrumentgruppe.

Instrumentgrupper styrker dig på dit instrument

Hver skemauge har du instrumenttimer, hvor du får soloundervisning og undervisning sammen med andre, der spiller samme instrument som dig.
Når du undervises med din instrumentgruppe, får I styr på tekniske og musikalske problemer, der er forbundet med netop jeres instrument. I soloundervisningen arbejder du med det, du personligt har særlige udfordringer med.
Hvis vi ikke har en lærer på skolen, der kan undervise i dit instrument, finder vi en til dig.

Lær at spille sammen med andre

På musiklinjen er I fordelt på forskellige sammmenspilshold, alt efter hvilken form for musik, I gerne vil spille. Du spiller ikke nødvendigvis sammen med dem, der er lige så gode som dig, men dem som gerne vil det samme som dig.
Blandt andet har vi både hold, der selv skriver deres musik og hold, der spiller kopinumre.
Nogle bands spiller primært en bestemt genre, hvor de specialiserer sig i genrens særlige finesser, karakter og lyd. Det kan være alt fra rock og pop over funk og soul til jazz og world. Andre sammenspilshold blander genrerne.
Det er op til jer på holdet at beslutte, hvilken type musik, I gerne vil spille, og hvor ambitiøse I er.
På dit sammenspilshold lærer du både at spille sammen med andre rent musikalsk og at samarbejde med andre musikere.
For at få sammensat sammenspilsholdene så optimalt som muligt, har vi kvoter på de forskellige instrumenter. Vores mål er at optage 8 trommeslagere, 8 bassister, 8 pianister, 16 guitarister, 16 sangere og 8 blæsere + et par overraskelser som for eksempel violin eller vibrafon. Vi er som regel tæt på dette mål, selvom vi næsten altid mangler blæsere.
Hvis du spiller et helt andet instrument, vil vi meget gerne høre fra dig. Ring på 59 36 06 00.

Som et professionelt band

På sammenspilsholdet skal du bruge alt det, du har lært i den øvrige musikundervisning.
Ligesom et professionelt band kommer I til at
- øve numre
- indspille i studie
- afprøve arrangementer
- planlægge og gennemføre en turné med livekoncerter
- give koncerter på højskolen

Nedenfor en kort opsummering af fag og muligheder du har på linien.

Underviser i sammenspil. Bifaget Musikalsk Kuffert. Tematimer (fx teori/hørelære og SDS), og valgfaget Sport og leg.

Underviser i bas, basworkshop, sammenspil og Tematimer.

Underviser i Sammenspil, Trommer, Trommeworkshop. Bifaget Komposition og valgfagene Dans og bevægelse.

Underviser i sammenspil. Bifaget Musikalsk Kuffert. Tematimer (fx teori/hørelære) og valgfaget Brugsklaver.

Underviser i sammenspil, saxofon, blæserworkshop. Bifaget Musikalsk kuffert og Tematimer (fx teori/hørelære).

Underviser i sammenspil, guitar, guitarworkshop og Tematimer.

Underviser i sammenspil og bifagene Mennesket i musikken og Komposition, samt Tematimer.

Underviser i lydteknik, klaver, klaverworkshop. Bifaget Studieworkshop og Tematimer.


Fag

Sammenspilsundervisningen er et af de store fag på musiklinien. Det er her du kan samle og bruge mange af de færdigheder du har, og som du får også fra de andre fag. Undervisningen spænder vidt fra indøvelse af numre og afprøvning af arrangementer over workshops og performance til studieindspilninger og planlægning og gennemførelse af turné med livekoncerter.

Instrumental-workshoppen er et fag, som kan variere meget i løbet af semesteret, fra holdundervisning til masterclasses. Du er sammen med din instrumentgruppe, og her tages tekniske og musikalske udfordringer af enhver art under kærlig behandling.

Soloundervisning gives på dit hovedinstrument — som er det instrument du benytter i sammenspil. Undervisningen tager selvfølgelig udgangspunkt i dit niveau og i dine genre-ønsker.

Nu præsenterer Den Rytmiske Højskole en ny elektronisk linje. Som noget nyt kan du nu deltage som musiker på lige vilkår, hvis dit hovedinstrument er din computer.

Vi har valgfag fredag formiddag. Du skal vælge et fag, som du kommer til at fordybe dig i hele semesteret.

Fælles for alle er vores TemaTimer. De ligger i alle de almindelige skemauger. I starten vil de indeholde basisforløb med forskellige grundkompetencer, som vil optimere dit højskoleophold. Derefter vil TemaTimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette tema som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation.

Ved siden af dit linjefag skal vælge et bifag ud af 6 forskellige muligheder. Det kan enten være et bifag der bygger ovenpå dit linjefag, eller du kan vælge et bifag i en anden retning, så du får en bredere faglighed.

Bliver det overhovedet hverdag når man er på højskole? Egentlig ikke, men her kan du se hvordan en typisk dag er på højskolen.

Et semester har både skemauger og specialuger. Det starter selvfølgelig med introugen, og kulminerer med turnéen og projektugerne.

Vores priser er de totale priser. Det vil sige, at betaling for al undervisning (også soloundervisning), ophold og forplejning, ture og turné, billetter til koncerter og teater, internetadgang m.v. alt er inkluderet.