Mixer med krøller

Få styr på musikstudiet

Vil du lære at
- indspille musik ?
- styre alt det tekniske til en livekoncert?
Så er lydtekniklinjen på Den Rytmiske Højskole lige noget for dig.

Efter den første måned på lydtekniklinjen kan du tage et kørekort til skolens to store, og 4 små, lydstudier. Herefter kan du bruge studierne på egen hånd.
Du kan nu hjælpe skolens mange bands og solister med at indspille deres musik i lydstudierne og mikse musikken efterfølgende. Du kan også stå for lyden ved livekoncerter.

På lydtekniklinjen får du et stort kendskab til at indspille musik. Du lærer om:
- analog indspilning
- digital indspilning
- grundlyd
- hovedtelefon-mix
- overdubs
- mixdowns med effekter og dynamics
- mikrofoner
- signalvej i studierne
- mixerpultens opbygning
- akustik
- spektral gehør
- PA-anlæg
- kommunikation og samarbejde med musikerne

Du får også et stort kendskab til de forskellige musikgenrer, så du ved, hvilke virkemidler, du bedst kan bruge til at understøtte genren.

Nedenfor en kort opsummering af fag og muligheder du har på linien.

Underviser i lydteknik, klaver, klaverworkshop. Bifaget Studieworkshop og Tematimer.

Underviser i lydteknik.


Fag

Lydtekniklinjen har 8 linjefagslektioner om ugen, hvor der arbejdes intensivt med den teoretiske og praktiske del af faget.

Vi har valgfag fredag formiddag. Du skal vælge et fag, som du kommer til at fordybe dig i hele semesteret.

Fælles for alle er vores TemaTimer. De ligger i alle de almindelige skemauger. I starten vil de indeholde basisforløb med forskellige grundkompetencer, som vil optimere dit højskoleophold. Derefter vil TemaTimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette tema som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation.

Ved siden af dit linjefag skal vælge et bifag ud af 6 forskellige muligheder. Det kan enten være et bifag der bygger ovenpå dit linjefag, eller du kan vælge et bifag i en anden retning, så du får en bredere faglighed.

Bliver det overhovedet hverdag når man er på højskole? Egentlig ikke, men her kan du se hvordan en typisk dag er på højskolen.

Et semester har både skemauger og specialuger. Det starter selvfølgelig med introugen, og kulminerer med turnéen og projektugerne.

Vores priser er de totale priser. Det vil sige, at betaling for al undervisning (også soloundervisning), ophold og forplejning, ture og turné, billetter til koncerter og teater, internetadgang m.v. alt er inkluderet.