Keys i lys fra siden

Når du vælger klaver/keyboards er der rigtig mange emner at tage fat på. Lad mig derfor nævne et par af de vigtigste emner. Vi skal især arbejde med Akkorder, spil efter becifring, voicing, og forskellige metoder til improvisation, og vi vil også komme til at snakke om forskellige gode værktøjer så som hørelære, intervaltræning og aflytning.

Klaver og keyboards dækker over et meget bredt område indenfor den rytmiske musik i dag. Klaver eller flygel er naturligvis hovedinstrumentet, men i kraft af de uanede klangmuligheder indtager keyboards uden tvivl en lige så vigtig plads i musikken. Tænk blot på vintage keyboards fra 70’erne som f.eks. Fender Rhodes, Wurlitzer, Hammond B3 og gamle analoge synthesizere. Alle disse levn fra fortiden er jo nærmest så populære som aldrig før og det er blot med til at gøre faget endnu mere spændende.

Udstyr
Som Pianist kan man gå på opdagelse i et stort udvalg af keyboards og akustiske instrumenter, herunder Sauter koncert flygel i Studie 2, Steinway B i koncertsalen, Yamaha flygel og Yamaha klaver. Keyboards/synths tæller bl.a. Yamaha Motif-6, Korg Triton, Korg SV 1, Casio PS 20, Clavia Nord Lead 2, Nord Electro, Roland RD 700 GX, Nord Piano mm.

Nedenfor en kort opsummering af fag og muligheder du har på linien.

Underviser i sammenspil. Bifaget Musikalsk Kuffert. Tematimer (fx teori/hørelære) og valgfaget Brugsklaver.

Underviser i sammenspil og bifagene Mennesket i musikken og Komposition, samt Tematimer.

Underviser i lydteknik, klaver, klaverworkshop. Bifaget Studieworkshop og Tematimer.


Fag

Sammenspilsundervisningen er et af de store fag på musiklinien. Det er her du kan samle og bruge mange af de færdigheder du har, og som du får også fra de andre fag. Undervisningen spænder vidt fra indøvelse af numre og afprøvning af arrangementer over workshops og performance til studieindspilninger og planlægning og gennemførelse af turné med livekoncerter.

Der ligger et modul med en klaver/keyboard-workshop i alle almindelige skema-uger. Her er alle klaverelever samlet i en workshop hvor tekniske og musikalske problemer af enhver art kan tages under behandling…

Ved klaveret arbejder vi med teknik (fingersætning, håndstilling m.m.), feeling, voicing og improvisation, og på keyboards arbejder vi med de meget forskellige roller der er i musikken for keyboardspilleren…

Vi har valgfag fredag formiddag. Du skal vælge et fag, som du kommer til at fordybe dig i hele semesteret.

Fælles for alle er vores TemaTimer. De ligger i alle de almindelige skemauger. I starten vil de indeholde basisforløb med forskellige grundkompetencer, som vil optimere dit højskoleophold. Derefter vil TemaTimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette tema som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation.

Ved siden af dit linjefag skal vælge et bifag ud af 6 forskellige muligheder. Det kan enten være et bifag der bygger ovenpå dit linjefag, eller du kan vælge et bifag i en anden retning, så du får en bredere faglighed.

Bliver det overhovedet hverdag når man er på højskole? Egentlig ikke, men her kan du se hvordan en typisk dag er på højskolen.

Et semester har både skemauger og specialuger. Det starter selvfølgelig med introugen, og kulminerer med turnéen og projektugerne.

Vores priser er de totale priser. Det vil sige, at betaling for al undervisning (også soloundervisning), ophold og forplejning, ture og turné, billetter til koncerter og teater, internetadgang m.v. alt er inkluderet.