Stereo blæs

Når du vælger blæserlinjen, får du mulighed for at udforske de forskellige roller, en blæser kan have i forskellige genre, både som solist og som en del af en blæsergrupper. Intonation, fælles frasering, time og at det at blende klangligt, er nogle af de dicipliner vi fokuserer på som gruppe. Én rolle, er at være en del af en funky blæsergruppe, der spiller stramme 1/6 dels riffs. En anden er at fortolke melodier og lege med improvisation.

Som blæser har du tit rollen som solist. Hvordan udvikler man sit musikalske sprog og bliver en stærkere solist. Hvem er ikonerne gennem tiden på dit instrument og ”Hvad kan vi lære af dem”, er et andet fokus. Hvem er dit forbillede? Louis Armstrong, Miles Davis, Randy Brecker på trumpet eller Lester Young, Charlie Parker, Christina von Bülow på saxofon,- you name it! Find dit forbillede, tjek dem ud og lad dig inspirere af nogen af dem der kom før dig….

Nedenfor en kort opsummering af fag og muligheder du har på linien.

Underviser i sammenspil, saxofon, blæserworkshop. Bifaget Musikalsk kuffert og Tematimer (fx teori/hørelære).


Fag

Sammenspilsundervisningen er et af de store fag på musiklinien. Det er her du kan samle og bruge mange af de færdigheder du har, og som du får også fra de andre fag. Undervisningen spænder vidt fra indøvelse af numre og afprøvning af arrangementer over workshops og performance til studieindspilninger og planlægning og gennemførelse af turné med livekoncerter.

Der ligger et modul med en blæserworkshop i alle almindelige skemauger. Workshop er det sted hvor du får mulighed for at mødes med dine instrumentkollegaer og udveksle erfaringer, meninger og viden. Her får lov til at nørde og fordybe dig i dit instrument. Blæseteknik, klang, frasering, akkord/skalalære og improvisation er nogen af de emner vi kan tage op…

Soloundervisning er det sted hvor du mødes alene med din lærer. Undervisningen tilpasses dit niveau og dine ønsker og vi kan f.eks. tage udgangspunkt i klang, udtryk, frasering, improvisation, men også overblik over akkorder og skalaer på instrumentet…

Vi har valgfag fredag formiddag. Du skal vælge et fag, som du kommer til at fordybe dig i hele semesteret.

Fælles for alle er vores TemaTimer. De ligger i alle de almindelige skemauger. I starten vil de indeholde basisforløb med forskellige grundkompetencer, som vil optimere dit højskoleophold. Derefter vil TemaTimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette tema som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation.

Ved siden af dit linjefag skal vælge et bifag ud af 6 forskellige muligheder. Det kan enten være et bifag der bygger ovenpå dit linjefag, eller du kan vælge et bifag i en anden retning, så du får en bredere faglighed.

Bliver det overhovedet hverdag når man er på højskole? Egentlig ikke, men her kan du se hvordan en typisk dag er på højskolen.

Et semester har både skemauger og specialuger. Det starter selvfølgelig med introugen, og kulminerer med turnéen og projektugerne.

Vores priser er de totale priser. Det vil sige, at betaling for al undervisning (også soloundervisning), ophold og forplejning, ture og turné, billetter til koncerter og teater, internetadgang m.v. alt er inkluderet.