Skip to content

ET MUSIKALSK LIV

Her er Den Rytmiske Højskoles website.

Du har forsøgt at finde en sider der ikke findes…

Musikhøjskolen – 404

Den adresse du har søgt findes ikke. Herunder en kopi af skolens hovedside.

Gå dog hellere til den opdaterede forside

Den Rytmiske er en højskole med stærkt fokus på rytmisk musik,  

Tidligere elever siger generelt at de har fået personlig udvikling, stærke fællesskaber og værdifulde musikalske netværk, med fra deres ophold.
 

ER DU KOMMENDE ELEV?

Hvis du har lidenskab for at skrive, spille, producere og/eller promovere musik, lyst til mennesker og gerne vil udfordre dig selv og dine drømme – så tror vi, at du vil have det godt hos os. 

Når du bor på skolen er du i en rar åben verden, hvor modsætninger kan mødes og lære af hinanden. Der er nok at gøre, og der er masser at spille med. 6 studier, 4+3 øvelokaler og 3 trommebokse mv, er ligesom resten af skolen altid åbne. Hvis du hellere vil spille i koncertsalen på Michel Camilos gamle flygel kan du også det. Nedenfor kan du læse om faciliteterne, husene, skoven, stranden, værelserne, økosaunaen, frugthaven, halmballehuset, kunsthuset, ølbrygningen …. og meget mere.

“Summen af mit højskoleophold er intens selverkendelse, masser af gode projekter, gjort i kærlighed til det man gerne vil sammen med andre. Det kan man godt savne rigtig meget når man “kommer ud igen

–  Lærke – nu studerende på RMC/music management

FACILITETER

Vi har 2 store studier med indspilningsrum, samt 4 lidt mindre. Derudover er alle vore godt 25 Macs sat op så du kan producere musik, lave grafik og video mv.
Vi har 4 veludstyrede øvelokaler, og i dette semester bruger vi også koncertsalen, caféen, og “Larsens”. Der kan også arbejdes i halmballehuset og “hus 25” når det er ekstra nødvendigt.
I koncertsalen er der masser af PA, digitalmixer, Steinway Flygl, “biograf” mv.
Der er desuden 3 meget store øvebokse, 3 trommebokse, og en del andre øvemuligheder.
Pianolab giver mulighed for at nørde brugsklaver – også når man er mange. DataLab & Datacafeen er nogle af mange muligheder for at producere musik, eller lave grafik/video. Her er der “keys”, Ableton live med push-pads, logic pro osv.
youtube.com/denrytmiske – virtuel tur kan du se en hurtig skole-rundtur.

 

SKOLENS OMRÅDE

Som i en lille landsby er husene placeret i en hestesko, op mod spisesal og skole.
I “haven” er der skov, frugtlund, bålpladser, økosauna, halmballehus, tennis- og fodboldbane. Den kæmpe udendørs scene har også træningsfacilliteter, og der er mulighed for at overnatte i vore shelters, eller lege på teambuildingbanen.

HUSENE

Du bor i et af 8 huse sammen med 10-12 andre. Det er jeres, og sammen med jeres huslærer finder I ud af hvordan I vil leve.
De fleste huse vælger at have ro efter klokken 23, men cafeen (og skolen) er altid åben.
 

SKOV & STRAND
OMKRING SKOLEN

Der er ret lækkert rundt omkring os. Vi har skov og strand tæt på, og Odsherred er kendt for sit fantastiske lys.
Vi har selvfølgelig flere solskinstimer end andre steder i Danmark, og i det hele taget er her rart.

PERSONALET

Der er fastansatte lærere, hvoraf de fleste er professionelle musikere, som du møder hele tiden – også om aftenen når de har “vagt”.
Derudover har vi en masse timelærere som du mest ser i undervisningen.
Vore undervisere er dog ikke bare profesionelle – de brænder både for deres fag, og for alt muligt andet. Bliv derfor ikke overrasket når en lærer der er professionel musiker snakker om, og underviser i eksistentielle, politiske og praktiske fag. Vi er engagerede mennesker der lever efter at der også skal bredde til et menneskeliv.
Det gælder også “det praktiske” personale. I køkkenet og hos pedellerne finder du dygtige og lidenskabelige mennsker det godt kan betale sig at tage en snak med. 

FAGENE

Du vælger et hovedfag inden du starter – de er 
elektronisk musik, sangskrivning og produktion, lydproduktion, musik i band, kroppen i musikken og urban.

Derudover vælger du senere to færdighedsfag, valgfag til hoved og krop, og en del fællesfag – vi skal f.eks spille sammen – alle sammen. 

LYDPRODUKTION 

LP er til dig der brænder for at producere musik – også med bands. 
Vi arbejder både i skolens store lydstudier og i mindre studier.  Du  kommer til  at arbejde sammen med artister for at udvikle deres udtryk, ligesom der er fokus på at du kan arbejde med dine egne projekter.  Du har mulighed for at arbejde både digitalt og analogt – vi har f.eks. en studer 24-spors båndoptager. 
Undervisningen på Lydproduktion er tilrettelagt med fokus på at praktisere, men du vil også komme til at beskæftige dig med teoretiske emner som  mikrofonteknik, akustik, spektralgehør og selvfølgelig en masse om alle aspekter omkring mixning.

 

ELEKTRONISK MUSIK 

Er for dig der ikke kan holde nallerne væk fra filteret på en synthesizer og elsker at grave samples frem fra vindens susen til køllens møde med stortrommens skind. Du vil blive taget med på en rejse gennem den elektroniske musiks afkroge og lære at forstå hvorfor nutidens produktioner lyder som de lyder.

Du kommer til at lære Ableton Live at kende fra bunden.

Programmet som er de fleste elektroniske musikers go-to værktøjskasse, hvadenten det handler om sounddesign, produktion eller live performance.

Du vil møde et stærkt hold af professionelle musikere i lærerteamet og efter behov hiver vi folk ind udefra, så du bliver den elektroniske musiker både med laptoppen på knæene og på scenen du gerne vil være.

Live

Hvis du gerne vil blive bedre på dit instrument, og spille sammen med andre, er dette nok noget for dig – uanset om du er øvet eller begynder.

Du kommer til at spille i både faste og skiftende bands, hvor der arbejdes med forskellige temaer inden for den rytmiske musik.

På LIVE vil vi dykke ned i både musikforståelse, genrekendskab, undergrund og tidens tendenser. Vi vil rumme både traditionen, historien, kulturen og fornyelsen inden for alle genrer.

Vi vil gennem musikken “spille ‘historien” for ad den vej forstå musikken og dens oprindelse. Samtidigt vil vi skabe plads til at eksperimentere med musikken og give mulighed for at udvikle, komponere og fortolke ny musik.

SANGSKRIVNING OG PRODUKTION 

SP er for dig der ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange.
Du vil i løbet af opholdet få mulighed for at sætte dit eget fokus, så du kan arbejde ekstra meget med sangskrivning, med lyrik, komposition eller produktionsaspekter som er vigtige for dine sange.  
Du får inspiration og masser af feedback. Vi bruger hinanden, skolens mange bands, og inviterer andre professionelle musikere ind som undervisere. De har måske har en anden “vinkel”. 
 

URBAN

I foråret 2021 starter vi en ny linie med fokus på URBAN-genren. 

Der arbejdes med dig som artist, og med hvordan du kommer igennem kommercielt. 

Du vil blive udfordret med musikproduktion, artistudvikling, performance – også i samarbejde med andre. 

 

ANDRE FAG

Udover dit hovedfag har du masser af muligheder for fagligt input. En del vælger du selv, andet vælger vi.

Vi har færdighedsfag, valgfag og fællesfag, og du kommer til at arbejde både med kroppen og hovedet. 

Når du kigger på et liniefag er der i bunden en gennemgang af alle de andre fag og om fritiden. De fleste bands er trods alt dem I selv laver.

Praktisk, kalender og sommerkurser

Klik på praktisk for at finde alt om hvad et ophold koster, hvad der sker osv. På siden sommerkurser finder du alle sommerkurserne.

Mange praktiske oplysninger vil være foldere der kan downloades.

Kom og besøg os